DEPARTAMENTUL DE OFTALMOLOGIE

Cabinet 1

Strada General Barbu Vladoianu, nr 2, sector 1, Bucuresti

Cabinet investigatii

Strada General Barbu Vladoianu, nr 2, sector 1, Bucuresti

Cabinet 2 - consultatii CAS

Strada General Barbu Vladoianu, nr 4, sector 1, Bucuresti

Sala interventii chirurgicale

Strada General Barbu Vladoianu, nr 4, sector 1, Bucuresti

Servicii oftalmologice

INVESTIGAȚII OFTALMOLOGICE

Tomografia în coerență optică (OCT) reprezintă o tehnică imagistică ce folosește lumina în coerență (fără iradiere) pentru obținerea unor imagini retiniene diagnostice (în boli precum glaucom, maculopatii etc.) sau pentru măsurarea unghiului camerular (factor important pentru riscul de atac acut de glaucom).

De asemenea, folosind imaginile 2D și 3D de rezoluție microscopică, aparatul calculează precis anumiți parametri și poate fi folosit și în interpretarea rezultatelor și evaluarea progresiei patologiilor retiniene.

Biometria în imersie este metoda folosită pentru determinarea lungimii axiale a ochiului care, împreună cu măsuratorile keratometrice, face posibilă calcularea precisă a numărului de dioptrii a cristalinului artificial folosit în chirurgia cataractei și nu numai.
Prin operarea corectă și precisă, dar și prin folosirea celor mai moderne formule de calcul, aparatul poate calcula cu o abatere foarte mică ce putere dioptrică a cristalinului artificial este necesară fiecărui pacient.

Biometrie Optică

Biometrie optica: Este varianta moderna pentru determinarea axului optic, cu precizie superioara. Aparatul detecteaza prin coerenta optica pozitia maculei, structura cristalinului. De asemenea face posibila calcularea puterii dioptrice a cristalinului artificial necesar prin formule de ultima generatie, adaptate atat conformatiei globului ocular cat si oricarui tip de lentila intraoculara.

Perimetria computerizată (Câmp Vizual) este investigația folosită în determinarea prezenței disfuncțiilor retiniene centrale și periferice ce pot apărea în boli precum glaucom, accident vascular cerebral, boli hipofizare sau tumori cerebrale.
Examinarea este complet automatizată și supravegheată, iar rezultatele pot fi urmărite pentru stabilirea progresiei și coroborate cu tomografia în coerență optică (OCT).

Microscopia speculară este o investigație ce vizualizează stratul endotelial corneean, măsoară cu precizie grosimea corneeană și poate de asemenea să numere precis celulele endoteliale.
Este utilă pentru urmărirea progresiei unor patologii corneene și este folosită în măsurătorile necesare operației de cataractă, stratul endotelial corneean fiind un indicator bun pentru stabilirea modului de abordare chirurgicală și recuperarea ulterioară postintervenție.

Autorefractometria este metoda computerizată folosită de către oftalmolog și optometrist pentru a se orienta în stabilirea corecției optice prin lentile aeriene sau de contact, dar și pentru screeningul unor posibile modificări corneene ce apar în patologii precum keratoconus sau distrofia marginală Terriene (prin coroborarea rezultatelor cu investigații adiționale).

Tonometrie non-contactat cu pahimetrie este investigația ce determină presiunea intraoculară într-un mod neinvaziv, folosind aer steril. De asemenea aparatul poate fi folosit pentru a determina pahimetric grosimea corneei, măsuratoare importantă pentru stabilirea corectă a valorii reale a presiunii intraoculare.
Investigația reprezintă primul pas în depistarea hipertensiunii intraoculare și a glaucomului, dar și pentru urmărirea eficacității tratamentului medical sau chirurgical al acestor patologii.

Potențialele evocate vizual (PEV) reprezintă o explorare cu sensibilitate mare în detectarea unor tulburări de conducere a căilor vizuale. Această investigație a sistemului vizual se realizează prin înregistrarea potențialelor evocate la nivel cerebral după expunerea la stimulare luminoasă standardizată.
Prin analiza reprezentării grafice a evoluției potențialelor la nivel cerebral din punct de vedere al latenței, amplitudinii și aspectului undelor este posibil diagnosticul demielinizărilor sau pierderii axonilor de la nivelul căilor optice. Astfel, potențialele evocate vizual (PEV) se indică în investigarea bolilor demielinizante (scleroza multiplă, neuromielita optică, etc.), nevritei optice și a altor neuropatii optice.

Gonioscopia este investigația prin care se determină deschiderea unghiului camerular și implicit tipul glaucomului (unghi deschis sau unghi îngust). Astfel se poate evalua riscul unui potențial atac de glaucom cu efecte catastrofale asupra nervului optic.

Biomicroscopia reprezintă investigația de referință în orientarea diagnostică și de tratament a afecțiunilor oftalmologice. Se efectuează cu ajutorul unei lămpi cu fantă specială, permițând vizualizarea polului anterior și/sau a celui posterior prin folosirea unor lentile adiționale.

Examenul fundului de ochi se realizează prin folosirea oftalmoscopului direct sau a biomicroscopului cu lentile adiționale și se obiectivează cu ajutorul retinofotografiei.

Exoftalmometrul este un aparat special menit să evalueze gradul protruziei oculare în cazul pacienților cu exoftalmie sau enoftalmie, afecțiuni întâlnite frecvent în patologia orbitară asociată patologiei endocrinologice, inflamatorii sau în cazul unor procese expansive.

Testul Schirmer este o investigație utilizată pentru determinarea gradului de lubrefiere lacrimală a globului ocular și de asemenea pentru evaluarea eficienței tratamentului cu lacrimi artificiale. Disfuncția lacrimală apare frecvent în contextul patologiei autoimune și în cazul pacienților ce folosesc timp îndelungat calculatorul.

OPERAȚIA DE CATARACTĂ

Operația de cataractă presupune înlocuirea cristalinului natural opacifiat al pacientului cu un cristalin artificial pliabil amplasat în sacul cristalinian. Există mai multe tipuri de cristaline artificiale folosite în clinică, acestea fiind prezentate în secțiunea "Cristaline artificiale".

Operația se face seriat, mai întâi ochiul cu acuitate vizuală mai slabă. Recuperarea vizuală postchirurgicală este în cele mai multe cazuri foarte rapidă, însă ține și de funcția retiniană a pacientului.

Operația nu doare. Se folosește anestezie locală retrobulbară realizată de către medicul oftalmolog, care presupune anestezierea senzorială, senzitivă și motorie a globului ocular.
Înainte de operație se face un consult pacientului de către medicul anestezist și se începe pregătirea cu picături de uz oftalmic. Această activitate reprezintă cea mai îndelungată parte, timpul operator efectiv fiind mai scurt în cele mai multe cazuri. Pacientul este monitorizat ATI pe toată durata timpului operator. Pacientul va rămâne pansat până a doua zi când revine pentru primul control postoperator. Există posibilitatea ca pacientul să fie chemat la mai multe controale în prima săptămână după intervenție. Stabilirea dioptriilor finale și a unei eventuale corecții cu lentile aeriene (ochelari) sau programarea pentru intervenția asupra celui de-al doilea ochi (dacă se aplică) se va face la 6 săptămâni de la intervenție.

Ordinea pacienților propuși pentru operație este stabilită de către chirurgul oftalmolog în funcție de dilatarea pupilară, tipul cataractei și complexitatea individuală a intervenției sau a patologiilor asociate.

Ca orice intervenție chirurgicală, operația de cataractă presupune și riscuri (hemoragii, echimoze, infecții, creșterea presiunii intraoculare etc.). Deși minime, pacientul este informat de aceste riscuri atât verbal, cât și în consimțământul informat pe care îl va semna anterior intervenției.

ALTE INTERVENȚII CHIRURGICALE REALIZABILE ÎN CLINICĂ

Chalasionul și chistul palpebral – Sunt formațiuni ce apar pe pleoape cu conținut de natură infecțioasă și/sau lipidică ce nu își mai mai pot evacua conținutul de la sine sau cu ajutorul picăturilor oftalmice. Asupra lor trebuie intervenit chirurgical folosindu-se anestezie locală și printr-o minimă incizie de evacuare.

Pterigionul – Reprezintă o excrescență a țesutului conjunctivo-vascular spre cornee, astfel acoperind axul optic și împiedicând vederea. Pe lângă aceasta, poate determina astigmatisme necorectabile. Asupra lor se intervine chirurgical, îndepărtându-se formațiunea.
Modalitatea de refacere a suprafeței excizate se poate face folosind sau nu grefă proprie de conjunctivă (această decizie îi revine medicului operator în timpul operației).
Intervenția necesită sutură, cu fire cu dimensiuni extrem de mici, iar acestea se scot la un control ulterior.

Trabeculectomia – principala interventie chirurgicală în patologia glaucomatoasă, are ca scop crearea unei căi alternative de scurgere a lichidelor din camera anterioară a ochiului, atunci când tratamentele medicale și/sau laser sunt depășite.

Injecții intravitreene – au ca scop inserția în corpul vitros a unor substanțe active de natură cortizonică / anticorpi monoclonali / etc. în scopul tratării unor afecțiuni retiniene invalidante. Pentru a păstra o siguranță crescută din punct de vedere al riscurilor infecțioase, aceste intervenții se fac în sala de chirurgie.
Depistarea afecțiunilor retiniene se face prin examinarea fundului de ochi și a examenului de tomografie în coerență optică. Evoluția ulterioară a afecțiunii post-injecție intravitreană se face folosind aceleași metode la un interval bine stabilit.

Blefaroplastia – presupune intervenția asupra pleoapelor în afecțiuni ce modifică statica acestora (acumulări de grăsime, țesut cutanat excesiv etc.) și care împiedică vederea prin imposibilitatea deschiderii suficiente a fantei palpebrale. Pe lângă rolul funcțional, intervenția aduce și îmbunătățiri estetice pleoapelor.

Xantelasma – este o afecțiune ce presupune acumularea de substanțe lipidice subcutanat în jurul ochilor.
Această afecțiune atrage atenția asupra altor probleme de sănătate precum dislipidemie și alte tulburări de metabolism.
Deși dislipidemia se tratează prin nutriție și tratament la indicațiile medicului internist, xantelasma poate rămâne, creând un aspect inestetic. Aceste formațiuni se pot îndepărta chirurgical, sub anestezie locală.

INTERVENTII LASER-YAG

Laser-YAG

Laserul-YAG este un laser specializat care functioneaza la frecvente ce permit taierea anumitor structuri oculare fara deschiderea globului ocular. Aceste interventii sunt rapide, nedureroase si sunt utile in afectiuni precum cataracta secundara sau pentru profilaxia atacului acut de glaucom (complicatie a glaucomului cu unghi ingust)

CRISTALINE ARTIFICIALE

Cristalin artificial

Cristaline monofocale asferice - sunt lentile simple, asfericitatea asigură o acuitate vizuală și un contrast postoperator mai bun decât cele sferice; fiind foldabile, au avantajul de a putea fi introduse pe microincizie.

Cristaline monofocale asferice cu filtru galben – pe lângă avantajele asfericității, au un plus de protecție retiniană împotriva radiațiilor ambientale (acționează precum cristalinul natural).

Cristaline monofocale torice – sunt cristaline asferice cu filtru ce corectează astigmatismul, dacă acesta este prezent semnificativ preoperator.

Cristaline multifocale - acestea permit pacientului, în cele mai multe cazuri, să nu mai poarte ochelari după operație, nici de distanță, nici de aproape, acționând ca un ochelar progresiv.

Cristaline multifocale torice - pe lângă caracteristicile cristalinelor multifocale simple, acestea corectează în plus astigmatismul preoperator, dacă acesta este semnificativ.

Cristaline EDOF – Extended Depth of Focus: sunt cristaline moderne ce permit pacientului ca dupa operatie sa nu necesite purtarea ochelarilor pe 2 distante (distanta – intermediar nu necesita corectie dioptrica, la aproape necesita corectie cu ochelari)

Departamentul de electrofiziologie neurologica

EMG/VCN sunt prescurtările de la electromiografie şi viteze de conducere nervoasă, motorii (VCM) şi respectiv senzitive (VCS).
În majoritatea cazurilor se efectuează numai vitezele de conducere nervoasă cu electrozi de suprafaţă. Acestea evaluează viteza şi eficacitatea cu care nervii membrelor trimit semnale la muşchi sau preiau informaţiile de la nivelul pielii şi ne permit astfel să ne mişcăm şi să simţim.
Electromiografia cu electrod ac, dacă este solicitată de medic, este un test suplimentar efectuat asupra muşchilor pentru a vedea dacă aceștia produc activitate electrică normală sau anormală şi se execută de obicei după completarea studiilor de conducere nervoasă.

EMG, PEV, PEA

Strada General Barbu Vladoianu, nr 2, sector 1, Bucuresti

Pentru a ne ajuta, vă rugăm să purtaţi haine lejere. Trebuie să continuaţi să vă luaţi medicaţia curentă (cu excepţia Miostinului sau Mestinonului care NU se administrează cu 6 ore înaintea examinării) şi să mâncaţi normal.

Electroencefalografia (EEG) este investigația de tip neurofiziologic care, prin utilizarea unor electrozi de suprafață, poate diagnostica patologia cerebrală de tip comițial, în cazul pacienților care suferă de diferite forme de pierderi de conștiență tranzitorii, mișcări necontrolate ale membrelor, dureri de cap etc. (patologie specifică neurologică).

Potențialele evocate vizual (PEV) reprezintă o explorare cu sensibilitate mare în detectarea unor tulburări de conducere a căilor vizuale. Această investigație a sistemului vizual se realizează prin înregistrarea potențialelor evocate la nivel cerebral după expunerea la stimulare luminoasă standardizată.
Prin analiza reprezentării grafice a evoluției potențialelor la nivel cerebral din punct de vedere al latenței, amplitudinii și aspectului undelor este posibil diagnosticul demielinizărilor sau pierderii axonilor de la nivelul căilor optice. Astfel, potențialele evocate vizual (PEV) se indică în investigarea bolilor demielinizante (scleroza multiplă, neuromielita optică, etc.), nevritei optice și a altor neuropatii optice.

Potențialele evocate acustic (PEA) permit detectarea tulburărilor de sensibilitate acustică și înregistrarea acestora. Investigația se realizează prin stimularea acustică a aparatului auditiv. Rezultatele sunt înregistrate și apoi reprezentate grafic, putând astfel deveni diagnostice.

Pacienții care se programează pentru EEG, PEV și/ sau PEA sunt rugați să țină cont de următoarele precizări:

  • să fie odihniți
  • să fie proaspăt spălați pe păr
  • să nu folosească fixativ, spumă, gel sau orice alt produs pentru păr
  • să aibă ochelarii pentru vederea la distanță
  • nici o interdicție alimentară
  • să achite numerar
  • să ridice rezultatul a doua zi

Cabinet consultatii chirurgie plastica

Cabinet consultatii chirurgie plastica

Strada General Barbu Vladoianu, nr 4, sector 1, Bucuresti
Website-ul nostru utilizează cookie-uri. Mai mult
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea fișierelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind fișierele cookie.
Da, accept
Modific setările
Mai târziu
Alegerea dumneavoastră privind fișierele cookie de pe site-ul neuroptics.ro
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
SC NEUROPTICS MED SRL neuroptics.ro Vezi politica de confidenţialitate
neuroptics, cookieinfo, prv_level, __utma, __utmb, __utmc, __utmt, __utmv, __utmz
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos nu doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste fișiere cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Inc. google.com / google.ro Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, _gat_gtag_<property-id>, __utm, __utma, __utmb, __utmc, __utmt, __utmv, __utmz, 1P_JAR, CONSENT, NID, APSID, HSID, NID, SAPISID, SID, SIDCC, SSID
Aceste fișiere cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google LLC youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
CONSENT, GPS, GED_PLAYLIST_ACTIVITY, APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, remote_sid, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide, nextId, requests
Aceste fișiere cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de fișiere cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google DFP doubleclick.net Vezi politica de confidenţialitate
__gads, _drt_, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced, __gfp_s_64b
Trimite